Vreme raspusta – reč urednika

Eto kraja još jednoj sezoni druženja u Domu omladine Beograda. Kao što tradicija nalaže, sezona je završena velikim kvizom, u kome je zasluženu pobedu odneo Andrej Bjelaković, trećeplasirani od prošle godine. Čestitamo mu od srca, i čekamo njegova pitanja. Kao i proteklih nekoliko godina, kviz se sastojao od više igara, od čega je pismeni upitnik kvalifikovao troje najboljih za epski obračun u finalu. Kakva su bila pitanja? Evo, kao što je obećano, i linka sa odgovorima.

Sada da se pozabavimo i nekim objavama: kao i prošle godine, prateći Društvo, i Emitor.rs će ući u jedan period suspendovanih vitalnih funkcija tokom leta. Vruće je za sve pare. Ili će biti. Međutim, to ne znači da nećete imati rašta svraćati ovamo: trudićemo se da vam preko leta nabacimo još jednu ili dve ili tri do eventualno četiri liste, verovatno i poneku recenziju ili preporuku. To bi ono prvo.

Objava druga: ovo je poslednji put da se vama četvorma što ovo čitate obraćam sa Visokog Mesta urednika sajta. Na sledećoj skupštini društva (tradicionalno prvi ponedeljak u septembru) biraće se urednik na još jedan jednogodišnji mandat, ali ovoga puta ja se neću kandidovati. Razlozi za ovo su jednostavni i krajnje prozaični: ovo nije lako, a ja sam lenj čovek.

Osim toga, broj poseta na Emitoru je najveći deo mog uređivačkog mandata uglavom rastao, ali od januara ove godine stagnira ili blago opada. Ako to ne znači da je Emitor od mene dobio šta je mogao, ja ne znam šta bi drugo moglo da znači. Siguran sam da bi pod novim uredničkim vođstvom Emitor lako mogao da bude bolji nego što je bio do sada.

Zahvaljujem se svim članovima redakcije, povremenim i jednokratnim doprinositeljima, naravno i svim čitaocima. Čitaćemo se još, nadam se.

Svi pozdravi, i da vam zamrzivači uvek budu bremeniti sladoledom.

Miloš Petrik, urednik (još malo)

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *