TRIBINA: Priče sa oblaka Tamare Lujak

Datum/Vreme
12/09/2016
19:00 - 20:00

Lokacija
Dom Omladine

Kategorija


Tamara Lujak je svuda! Piše kratke priče, aforizme, haiku, prikaze, i saradnik je ogromnog broja književnih časopisa, fanzina, portala, sajtova. Pored mnoštva zbirki u kojima učestvuje prozom i poezijom, ima dve samostalne knjige proze: „Vilina planina“ (2006) i „Priče sa oblaka“ (2016), a uredila je i priredila preko deset izdanja, među njima i leksikon pojmova vezanih za svet strave i užasa „Rečnik straha“, izbor bajki o čudovištima „Kako se plaše deca“, zbirku (naučno)fantastične haige „Putokaz vremena“, antologiju (naučno)fantastične haiku poezije „Kapija sna“, …

Povod za gostovanje je njena nova knjiga „Priče sa oblaka‚ili genealogija neba“ (Presing, 2016)

Spisateljica se u zbirci upustila u maštovitu potragu za korenima nastanka vetra, snega, oblaka…, za pitanjima kao što je zašto je sunce ponekad crveno – i dala i te’ kako zanimljive književne odgovore na postavljene zagonetke. Svaki pojam je jedna priča, svako pitanje je svojevrsni prozni eksperiment. Tamara Lujak nas vodi kroz svet mašte i naslaga fantazije, među starogrčke bogove, mitologiju, koristeći ih da na svojevrstan način da odgovore na realne sile prirode. Knjiga za decu i odrasle.

Učestvuju: Tamara Lujak, Predrag Milojević (Presing). Moderator: Žarko Milićević

Print Friendly, PDF & Email

Jedan komentar

  1. Tamara Lujak je najlepše iznenađenje od svih pisaca iz najmlađe generacije, koje mi se dogodilo pre izvesnog vremena. Susreo sam je prvi put na 59. Međunarodnom sajmu knjige u Beogradu i “ćakulao”, u pauzi dve promocije. Pročitao sam izvrsnu knjigu “Vilina planina” i osvedočio se u njenu darovitost, elokvenciju i lepotu pripovedanja! Nakon toliko (ženskih) pisaca iu starije generacije, čini me neizmerno srećnim što je moja pažnja baš usmerena i na književnu individualnost Tamare Lujak. Nadam se da ću biti brz i pročitati njenu novu knjigu “Priče sa oblaka ili genealogija neba” (izdavač: “Presing”, Beograd, R. Srbija, 2016.)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *