Стари ждеравац, Логан

When

03/04/2017    
19:00 - 20:00

Where

Dom Omladine
Makedonska 22, Beograd

Event Type

После 17 година преданог рада у франшизи „Икс-мен“, Хју Џекмен је решио да му је време да прекине — и то на врхунцу славе и способности. Његов опроштај је „Логан“, филм значајно другачији од онога што нам је до сада нудила филмска суперхеројштина, марвеловска и ина.

„Најзанимљивије у вези са Логаном је бол који носи. Живео је преко 200 година, видео је најгоре моменте човечанства, а од њега су најгори од нас хтели да направе чудовиште. Живот су му одредиле грешке које је правио и због којих се каје. Не сме ни са ким да се зближи јер се плаши, јер му су сви блиски нестали… Уморан је од света, превише је дуго живео и уморан је од свега“, каже редитељ Џејмс Менголд и наводи као узоре „Рвача“ са Микијем Рурком, „Велики изазов“ Клинта Иствуда, и незаборавни класик вестерна — „Шејн“ Џорџа Стивенса.

Док су суперхеројски филмови временом постајали све грандиознији, сукоби у њима све драматичнији, опасности и катастрофе са све ужаснијим последицама, „Логан“ је интиман, мали, људски, али и знатно силовитији и насилнији – и физички и емотивно.

Поводом „Логана“, о лику и делу Вулверина у филму, стрипу и жутом трикоу, причају Миљан Танић и Павле Кнежевић.

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *