НЕШТО ДИШЕ У МОЈОЈ ТОРТИ 7

When

18/02/2019    
19:00

Where

Tribinska sala Doma omladine
Makedonska 22, Beograd

Event Type

18. фебруар 2019, 19.00, трибинска сала Дома омладине Београда

Представљамо седми том новогодишње збирке Нешто дише у мојој торти из кухиње Еснафа В а први пут у уредништву Реље Антонића:

„Седми том Торте је најобимнији до сада. Касни, јер смо толико закаснили на почетку да умало престане дисати. Али обећања су обећања, а оно што дугујемо зачетницима пројекта су дугови (па макар и касно били исплаћени). Зато овога пута сазвасмо госте из целог „Региона“, а од редовних чланова Еснафа В дариваху они који су постигли. Спаковано је много материјала и порађено је доста на илустрованом делу, који је пречесто одсуствовао из збирке. Писаца је тридесет и једно, што се поклапа са датумом када сте славили Нову годину. Илустратора је десетак (нисмо заокружили, још стижу прилози). И писци и илустратори су већ релативно афирмисани, зависно од тога колико сте пратили домаћу фантастику. Лекторка је најбоља могућа, иако је уредник помало шепртља (нико се није уредништву научен родио).

„Признајемо да овога пута, у најопширнијој Торти до сада, још и више но раније флертујемо са другим жанровима поред „чистог“ хорора – имамо тарантиновске беседе, разне упливе у друге врсте фантастике, крими драме и мистерије, а овога пута се и више но иначе чешемо о хорор свакодневног живота и мука које дочеци доносе. Торта је заиста шаренија него икада – и по књижевним мотивима а и по разнобојним филовима које су нам илустратори даривали. Нисмо Вас издали – али понека се рата дуга исплаћује са закашњењем, а некада чак и поклони намењени разним годишњим фестивалима могу да закасне.“

https://www.facebook.com/NestoDiseUMojojTorti/

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *