Tribina: Konvencijski putopisi

When

03/11/2014    
19:00 - 20:00

Where

Dom Omladine
Makedonska 22, Beograd

Event Type

Konvencije ljubitelja fantastike su i kod nas postale uobičajene manifestacije koje okupljaju veliki broj fanova. Više se i ne čudimo najavama za Japanizme, Čibikone, Star Wars festivale, Festival Tolkinove fantazije, Festival epske fantastike, zombi šetnje, itd (čudili bismo se doduše, novom Beokonu).
Očigledno, od vremena kada smo sa čežnjom gledali snimke sa stranih konvencija, mnogo se promenilo i kod nas i u susedstvu. Ko je već pravio konvencije – umnožile su se i porasle; ko nije pravio konvencije – počeo je.

No!, nećemo se baviti lokalnim konvencijama, već konvencijama u bližem ili dalje okruženju. Naši gosti će izneti svoje utiske sa nekoliko stranih konvencija koje su nedavno posetili. Pričaćemo o temama, sličnostima, razlikama između konvencija u Hrvatskoj, Bosni, Crnoj gori, Sloveniji, Bugarskoj, Mađarskoj, Nemačkoj, Francuskoj, Engleskoj… Da li su više književne, stripovske, filmske, gejmerske? Da li je i koliko zavladao kosplej? Po čemu su specifične? Po čemu su slične? Kakva je publika?

Učestvuju: Ljubica Dolašević, Isidora Vlasak, Bogdan Čurguz, Stefan Mitov Radojičić.
Moderator: Žarko Milićević

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *