Истрајавање кратке приче: ГОЛИ ГЛАСОВИ Адријана Сарајлије

Истрајавање кратке приче: ГОЛИ ГЛАСОВИ Адријана Сарајлије

When

04/12/2017    
19:00 - 20:15

Where

Dom Omladine
Makedonska 22, Beograd

Event Type

4. децембар 2017.
19:00 Трибинска сала Дома омладине

Дебитантска збирке прича „Мануфактура Г“ Адријана Сарајлије (Тардис, 2010) указала нам је на врсног аутора фантастике на кога треба обратити пажњу. Уследио је период обележен романом „Огледало за вампира“ (самиздат, 2012, и реиздање Чаробна књига, 2013) који се добро котирао чак и у конкуренцији комплетне годишње продукције Србије и заслужио осврт жирија НИН-ове награде на свежину теме и израза.

Збирка „Голи гласови“ (Еверест медиа, 2017) обједињује стваралачке напоре претходних година разасуте по антологијама из земље и региона. Садржи петнаест кратких прича из издања махом недоступних у домаћим књижарама, те је збирка прави начин да се настави уживање у изазовној спекулативној прози. Показатељ квалитета је свакако и одлука уредника Бобана Кнежевића да књигу објави у едицији Фантастична библиотека, где смо могли читати најбоље од српске фантастике.

Сарајлија спремно и спретно зарања у непознато те својом инвенцијом и свежином разгаљује знатижељне читаоце нудећи им право литерарно уживање – неуобичајено, ван жанровских стандарда, надахнуто, духовито и врцаво.
— Илија Бакић

http://znaksagite.com/P/zs/FB09-GoliGlasovi.pdf

https://www.dnevnik.rs/kultura/knjiga/nestandardne-vizije-svetova-buducnosti-goli-glasovi-19-11-2017

Учествују: Адријан Сарајлија, Бобан Кнежевић

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *