Фантастична читаоница + смотра ускршњих јаја

When

17/04/2017    
19:00 - 20:15

Where

Dom Omladine
Makedonska 22, Beograd

Event Type

Чарли Џејн Андерс је једна од уредника-оснивача чувеног веб портала io9 где је писала приказе, савете за писце, чланке из области популарне науке и људских права у сф кључу, и на разне друге гиковске теме. Пише углавном кратку форму, и објавила је преко стотину кратких прича по периодици. Са Анали Њуиц приредила She’s Such a Geek: Women Write About Science, Technology and Other Nerdy Stuff. Награђена је за роман Choir Boy, са новелетом Six Months, Three Days је номинована за Небулу и Награду Теодор Стерџен, а освојила је Хуга.

Роман „All the Birds in the Sky“ је номинован за Небулу, а освојио је награду за први fantasy роман коју додељује International Association for the Fantastic in the Arts (IAFA). Прати развој односа вештице Патрише и лудог научника Лоренса од детињства, од развоја специфичних личних способности, моћи и афинитета, супротних погледе на свет, кроз проблеме одрастања, секса, смисла живота васељене и свега осталог, што све ескалира кад се нађу усред дешавања која би могла да униште целу планету. Ово је роман о пријатељству, љубави, неспоразумима, и благотворним моћима вискија и топле чоколаде.

ТАКОЂЕ,
пошто је празник, паралелно са читаоницом одвијаће се и већ традиционална смотра ускршњих јаја са фантастичним мотивима. Бираћемо најлепше јаје са мотивима суперхероја, Звезданих ратова, Звезданих стаза, Харија Потера, Игре престола, као и из осталих популарних фантастичних светова.

Будите креативни и дођите да прикажете своје боје!

Модератор читаонице: Бојан Бутковић
Водитељка смотре: Јелена Катић Живановић

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *