Fantastična čitaonica: The Bone Clocks

When

24/11/2014    
19:00 - 20:00

Where

Dom Omladine
Makedonska 22, Beograd

Event Type

VAŽNO: Čitaonica je u Klubu Doma omladine, a ne u Tribinskoj sali.

U Fantastičnoj čitaonici čitamo nove (a ponekad i stare) naslove, a onda uživo razmatramo šta je ko iz iste knjige pročitao. Ovog meseca čitamo novi roman Dejvida Mičela, The Bone Clocks.
Mičel je našoj publici poznat pre svega po romanu te posle i filmu Atlas oblaka (2004), a objavljen je i Hiljadu jeseni Jakoba de Zuta (2012), oba kod izdavačke kuće „Laguna“. Prepoznatljiv je po kompleksnoj strukturi dela, pričama koje se gnezde unutar priča a obuhvataju velike distance, što prostorno što vremenski, a ostaju blisko spregnute.

Holi Sajks 1984. beži od kuće, iz gradića na ušću Temze. Šezdeset godina kasnije, Holi gaji unuku na zapadu Irske dok klimatske promene vode u katastrofu. Holi ’91 se sreće sa sociopatom dok konobariše u Švici. Holi rađa dete stranom dopisniku koji 2003 izveštava iz rata u Iraku. Holi, udovica, postaje bliska sa piscem na zalasku slave. Ove različite Holine živote preseca pritajeni rat između kulta grabljivih ispijača duša i grupice branilaca koju predvodi izvesni dr Marinus. Holi upada u sukob kao nevažna figura, ali se može desiti da postane ključno oružje za razrešenje.

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *