Фантастична читаоница #59 – „The Rift“ Нине Алан

When

18/06/2018    
19:00 - 20:30

Where

Dom Omladine
Makedonska 22, Beograd

Event Type

Читаоницу за сезону 2017/2018 завршавамо романом The Rift британске ауторке Нине Алан. Освојио је BSFA и Red Tentacle за најбољи роман 2017.

Пре двадесет година нестанак Селенине старије сестре Џулије растурио је остатке породице. Селена је успела да се опорави само да би јој се једног дана неко јавио и представио као сестра. Џулијина објашњења испрва делују невероватно али Селена ускоро почиње да сумња у све што мисли да зна.

Rift се бави причама којима људи покушавају да себи објасне појаве које не разумеју, и питањима сећања, идентитета и перцепције стварности. Неки га оптужују да је субверзиван у игрању тропама жанра, неки га хвале да је прави пример доброг слипстрима а сама списатељица тврди да меша жанрове, СФ и књижевну фантастику, журнализам и трилер, мемоар и кримић не би ли створила „обогаћени“ жанр који руши обрасце а и даље користи оно најбоље што нуде.

Модератор: Бојан Бутковић

ПС: Лектира за лето, и почетак сезоне 2018/2019 је The Best Science Fiction & Fantasy of the Year Volume 12 у избору Џонатана Страна, 

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *