Da li posle „Kontakta“ sledi „Dolazak“?

Datum/Vreme
26/12/2016
19:00 - 20:45

Lokacija
Dom Omladine

Kategorija


U eri superherojskih blokbastera „tiši“ naučnofantastični filmovi često ne dobiju u bioskopu gledanost koju zaslužuju, ali život nastavljaju na malim ekranima i čestim TV prikazivanjima. Takva je neretko sudbina i visoko- i niskobudžetnih naslova koji se oslanjaju na priču i likove više nego na vizuelni spektakl („Mesec“, „Potomci“, „Kontakt“, Netfliksov „ARQ“, „Doni Darko“, „Prajmer“, „Pi“… — mnogo ih je).

Nemamo još uvek gledanost za „Dolazak“ koji definitivno spada u voljeni nam „tihi SF“ i  svakako mu želimo sve najbolje i na blagajnama. Film je režirao Denis Vilnev, a glavne uloge tumače Ejmi Adams, Džeremi Rener i Forest Vitaker. U pitanju je ekranizacija priče Teda Ćanga „Priče tvog života“, koju je kod nas u istoimenoj zbirci obavila „Buka“.

Više vanzemaljskih letelica se pojavilo na različitim lokacijama širom sveta. Američka vojska regrutuje doktorku Luiz Benks (Ejmi Adams), najboljeg lingvistu na svetu, da uz pomoć fizičara Donelija (Džeremi Rener) otkrije da li  posetioci predstavljaju pretnju čovečanstvu…

Učestvuju: Pavle Pavičić, Žarko Milićević,…

Print Friendly, PDF & Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *