ČITAONICA: Trilogija Southern Reach Džefa Vandermera

Datum/Vreme
29/12/2014
19:00 - 20:00

Lokacija
Dom Omladine

Kategorija


Ovo je najveći do sada zalogaj naše fantastične čitaonice, mesta gde se okupljamo da pričamo o novim i uzbodljivim knjigama. Do sada smo se bavili pojedinačnim naslovima, a sad smo zagrizli u celu jednu trilogiju.

Džef Vandermer je poznato ime ljubiteljima fantastike, kod nas su mu objavljeni romani „Zaljubljeni Dradin” i „Venis u podzemlju”, urednik je brojnih antologija i zbirki priča, i osvojio je omanje brdo žanrovskih nagrada.

Serijal Southern Reach sastoji se od tri knjige: Annihilation, Authority i Acceptance, sve tri objavljene sa razmakom od nekoliko meseci tokom 2014. godine (nova tendencija u izdavaštvu; neće se više dešavati Džordani i Martini). Svaka knjiga je, kažu, bolja od prethodne. Prva kreće dvanaestom ekspedicijom u oblast anomalije na istočnoj obali SADa (prethodni su zaginuli ili misterozno nestali ili su bili na ostrvu iz LOST-a), koja takođe nestaje u anomaliji. Druga knjiga se bavi posledicama prve ali u redovima naredbodavaca: ko šalje ekspedicije u smrt, i zašto. Treća knjiga se vraća u srce anomalije, i razotkriva neke od misterija u „potentnoj završnici trilogije”.

Koliko je Vandermer bio poznat kao urednik i pisac, ovim serijalom postaje poznatiji kao pisac i urednik. Prava za film su već otkupljena. Držimo palčeve.

Moderator: Bojan Butković

Print Friendly, PDF & Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *