PROMOCIJA: Nešto diše u mojoj torti

Juče, 15. 6, u beogradskom klubu Polet, predstavljeno je papirno izdanje zbirke horor priča Nešto diše u mojoj torti. Na promociji su govorili neki od zastupljenih autora: Saša Robnik, Boris Mišić, Milka Knežević-Ivašković, Relja Antonić, i Igor Ivanićević. Ispred izdavačke kuće Arete, tribinu je vodila Nina Gugleta.

Sa nekoliko reči, mnogobrojna publika bila je upućena u projekat: kako je od zbirke horor priča iz vojvođanske ravnice nastala tradicija novogodišnjih zbirki sa tematikom strave, koja je prošle godine doživela četvrtu inkarnaciju, da bi se konačno došlo i do papirnog izdanja. U elektronskim zbirkama zastupljen je veći broj autora iz zemlje i okruženja, a autori su ubeđeni da će rasti i broj učesnika i kvalitet elektronskih izdanja.

Autori su zatim pričali o svojim književnim uticajima, među kojima pomenuti behu Stiven King, Hauard Lavkraft (Relja Antonić se pohvalio da samo čeka pipci da mu porastu), Den Simons, i Edgar Alan Po. Čitani su odlomci pojedinih priča koje su našle svoj put sa digitalnih na papirne strane, a sa emocijom je pomenut i Radoslav Slavnić, mladi pisac, muzičar, i umetnik iz Rume, od koga smo imali to nezadovoljstvo da se prerano oprostimo.

Miloš Petrik

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *