Kako napraviti 9 idiotskih TV serija i upropastiti ugođaj svakom

Samo jedno je sigurno, a to su dve stvari: 1) TV producentima ništa (u svetu fikcije) nije sveto; 2) većina šouranera i reditelja serija su potpuni idioti; 3) Zek Snajder ne razume strip.

Ovde će biti prikazano nekoliko predloga kako da se na što je moguće američkiji način upropasti i ono malo TV-a koji smo bili u stanju da gledamo (preko interneta, naravno).

o. Nadzirači Zeka Snajdera (a ne Alana Mura)

Ova serija je zaista najavljena. Ali, pošto pretpostavljamo da Zek nema pojma šta će da uradi sa tom zbilja genijalnom idejom (i pošto pretpostavimo da Zek ima pojma* šta će da uradi i kada dobije sažvakani materijal), evo sinopsisa.

Vremenska linija više nije fiksirana, no je promenljiva – ko u Efektu Leptira. Doktor Menhetn (koga igra Ešton Kučer) se, stoga, u svakoj epizodi vraća unazad kroz vreme ne bi li sprečio Armiju Dvanaest Ozimandijasa da oslobodi Lucifera i Mihaila iz kaveza u koji su ih smestili Sem i Din Vinčester. Umesto Niksona, Amerikama vlada Džodrž Buš džr. (i u toku je njegov šesnaesti mandat) a pretnju ne predstavlja SSSR već Islamska Država. Komedijaš (Kurtvud Smit) je zaista duhovit, i često preti ljudima nogom u dupetu.

Ali, kostimirani junaci (uključujući i jako prijatnog i veoma duhovitog Komedijaša koji voli da stavlja noge u dupeta) nisu ljudska bića, no odmetnute meksičke vampir-zmije iz “druge dimenzije” (koje gore na suncu, uprkos tome što su proklete zmije). Junaci svoju žeđ za krvlju suzbijaju transcendentalnom meditacijom koju su naučili od originalnog Ozimandijasa (Vilmer Valderama, poznatiji kao Fez), ne znajući da ih on tako uvlači u klopku.

Ko te šljivi, Mure Alane?! Pustio tu neku bradu – ko četnik!

* – kao što nema… osim da ubaci višak mišića, pokoju dojku i sepia tonove

via GIPHY

1. Hellblazers

Znamo da je Konstantin otkazan (možda je i bolje tako), ali ovoga puta ga vraćamo u program. Strip Hellblazer ćemo da ignorišemo, zato što smo Amerikanci pa smo po prirodi glupi. Ali seriju ćemo da nazovemo Hellblazers. Tako, u množini.

Džon Konstantin udružuje snage sa Dinom i Semom Vinčesterom, Nergal udružuje snage sa Kroulijem i predvode Armiju Dvanaestorice Prokletih i Devetoricu utvara Odinovog prstena Draupnira (a Devetorica predvode meksičke vampir-zmije iz “druge dimenzije”, zvane Kulebre), dok iz senke anđeli Kastijel i Meni vladaju nad obojicom navedenih demona, ali i nad Bruherijom. Hilariti ensjuz.

Džon Konstantin ne dobije rak pluća, nego sidu mozga. Ne izleči ga Prvi Među Palima, nego Niarlatotep – zato što nam treba taj lik za spinof pod nazivom Love Craft, romantični sitkom smešten u doba Velike Depresije, u kome će da se pojavi Džonov predak Džek (zato što dva lika identičnog imena znaju da zbune insana, čak i kada su upotrebljena u dve različite serije) Dilindžer Konstantin – čija je glavna motivacija da upotrebom mračnih veština preotme Boni od Klajda.

via GIPHY

2. Propovednik

I ova serija, ekranizacija predivnog i bogohulnog stripa, bi trebalo da postoji – jer tako kaže IMDB. Ali, jedno je sigurno: treba im naša pomoć sada, dok pokušavaju da je načine. I evo, pomažemo.

Džesi Kaster je Englez, zato što devojčice puštaju suzice niz butinu kada čuju poš naglasak onih koji su toliko poš da piškaju čaj sa mlekom i kake keksiće. U ovoj ekranizaciji, Bog je dobrica i zapravo pomaže Džesiju i svim ostalim likovima, a glavni negativac je anđeo Kastijel. Džesi se udruži sa Dinom i Semom Vinčesterom. Džesijeva baba je Kulebra. Sikć, sikć.

Zato je Kasidi naš tradicionalni vampir. Njegov brat se u ovoj ekranizaciji zove Erik ili Edvard, pedofil je (ali na romantičan način), i njih dvojica zajedno šljašte na suncu, umesto da gore poput Džesijeve babe (jer zmije gore na suncu, ako niste znali).

Takođe, sve psovke prisutne u stripu će odavde biti izbačene.

Predlažemo da Deni Treho odigra ulogu Svetog Ubice. Zato što čovek mora da plati račune, i zato što bi ovo bila jedina stavka u multiverzumu koja bi se svidela tim prokletim strip-puritancima koji ne mogu da žive sa petookt… htedosmo reći, promenama.

3. Povratak straha od okruženog mrtvima*: da sam Šejn

U ovom sitkom-spinofu (sa namontiranim kliberenjem i onim ogavnim tipom, koji igra Dorijana Greja u onoj ogavnoj seriji, u ulozi sajdkika) – naš veseli Šejn, od samog početka svestan da je inficiran zombi-virusom, a pre nego što šit postane realan, jede pomalo ljudskog mesa i rešava slučajeve tako što usvoji sećanja onih koje je izjeo. Sve se dešava pre no što utekne i ostavi Rika u bolnici ne bi li mu umočio u ženu.

Jedući meso zarobljenih kriminalaca u tajnosti (umesto da ih bezveze saslušava), Šejn polako gubi dušu al’ dobija mnogo ženskinja, i postepeno se pretvara u negativca kakvog znamo.

Takođe, u ovoj seriji saznajemo da je zombi-epidemija nastala kada je jedna žrtva ujeda Kulebre doživela neočekivanu mutaciju.

* – nije Vam Relja kriv što ste The Walking Dead preveli tako kako ste preveli

4. Liga izuzetnih džentlmena

Ovo neka bude nalik seriji Penny Dreadfull, samo da je još veće govno i od nje i od filma na kome je zasnovano… a koji je zasnovan na genijalnom stripu koji ćemo da upropastimo jer smo Amerikanci.

Ovoga puta, a ovo niko nikada nije očekivao – Eva Grin igra mračnu izmučenu ženu koju progone demoni (i koju je verovatno opet neko silovao), dakle: Minu Harker, tj. Marej (kakav MNajtŠamelijenski obrt u obrtu, a igrala je Mininu drugaricu Vanesu u onoj seriji što je isto ovo). Alana Kvotermejna neka preuzme Brajan Krenston, zato što je Brejking Bed odavno završena priča a i taj čovek treba nečime da plati račune. Orlanda neka preuzme Vilmer Valderama zvani Fez, jer je Orlando tako egzotičan. Čekaj, zašto onda Erik Forman ne bi postao doktor Džekil?

Nije bitno gde će biti ubačene Kulebre i Armija Dvanaest Majmuna, ali valja ih ubaciti. A najvažnije od svega je da potpuno upropastimo ovaj savršeno genijalni metafiktivno-metafikcijski stripski serijal onog prokletog Alana Mura*.

* – koji je pustio bradu ko neki četnik

via GIPHY

5. TV serija magije

U ovoj ekranizaciji “Knjiga magije” bi trebalo da se nešto učini po pitanju Timotija Hantera. Nije u redu da nam naš Timiša bude sam.

Zato predlažemo da Tim ima riđokosog drugara za pratioca. I neku iritantnu feministkinju koja smatra da su ljudska prava isto što i prava kućnih vilenjaka, i zalaže se za ista dok leži u kadi punoj bisera. Ima li Ema Votson mlađu sestru, možda?

Uzgred, Timova majka je (SPOJLER ALERT) kraljica svih kućnih Elfa. Vilinzemlju stoga treba zameniti džinovskom fiokom.

6. Povratak Lucifera

Imamo nekakav osećaj da niste dovoljno upropastili strip kada ste lansirali seriju Lucifer. Zato ovde predlažemo da se pali anđeo u svakoj epizodi vraća unazad kroz vreme ne bi li sprečio zaveru Armije Dvanaestorice Palih da oslobode Sema i Dina Vinčestera iz kaveza u Paklu u koji su smešteni nakon 42. sezone svoje serije i 22. sezone HelblejzerSa.

via GIPHY

7. Američki manijak

Ne, ne odbijajte odmah ovaj predlog, gospodo sa Foksa, jer ovo nije serijalizacija Američkog psiha. Ovo je još jedan od spinofova koji predlažemo gospodinu Setu MekFarlanu.

Glen Kvegmajer se seli iz Kvohaga u bilo koji drugi izmišljeni grad, zato što se uplašio da će povrediti Pitera i Džoa. Naime, Glena je ujela jedna ženka Kulebri koju je priveo u Meksiku, te se zarazio.

Glenovi drugari su zla mačka koja govori (sećate li se kako Glen voli mačke) i lokalni genijalni ali veoma dobrodušni i često naivni gej kepec sa Aspergerom (koji voli šarene superherojske stripove ali mrzi književnost, zato što je toliko pametan i štreber i vi to ne razumete).

8. Američka horor priča – Kamiondžije

Cilj je da se pokrade Maximum overdrive u najvećoj mogućoj meri. A Kejti Bejts je rođena da igra neku kamiondžijku. Ubacite i duhove zgaženih autostopera u serijal – a evo i reference za krađu: Creepshow 2.

Ovoga puta pokušajte da budete ozbiljni: jer dok ste bili parodija žanra i samih sebe, nikome niste pokvarili ugođaj.

Ako budete imali budžeta, ubacite Džona Gudmena sa brkovima – a lik koga bude glumio će se zvati Donald. I ubacite nekog čikicu sa obešenim obrazima, da glumi lika koji nosi nadimak Gouti (Goatee).

Zna se moto AHS-a: smuti pa prospi, pa onda popišaj.

via GIPHY

9. Šerlok Holms u 24½ milenijumu

Lusi Lu je ponovo doktor Votson. A onaj ogavni Dorijan iz Penny Dreadfull neka bude Šerlok. Fez neka glumi Morijartija, Morijarti neka vodi Armiju Dvanaest Kulebri, i… nije više zanimljivo, zar ne?

Relja Antonić

Print Friendly, PDF & Email

Jedan komentar

  1. Relja, nije ti loš članak, ali brate pretera ga sa ovim animiranim gifovima. Umesto da ti pojačavaju priču, samo nepotrebno iritiraju i odvraćaju pažnju od bitnih stvari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *