TRIBINA: Videodrom

Jučerašnja tribina nije bila tribina već neka vrsta takmičenja u kome su takmičari Miloš Petrik (u daljem tekstu MP) i Draško Roganović (u daljem tekstu DR) imali zadatak da voditelja Miljana Tanića ubede u ispravnost svojih mišljenja o tv serijama koje su se prikazivale u proteklih 12 meseci. Kako je i voditelj imao razvijeno mišljenje o većini tema,

komplikovani sistem ocenjivanja (za svako od 9 pitanja dodeljuje se samo jedan poen koji se razdeljuje između učesnika) je više služio za zabavu prisutnih nego kao ozbiljno merilo bilo čega.

Tanić (vrhom), Petrik, Roganović; fotograf: Vladimir Todorović

Tanić (vrhom), Petrik, Roganović; fotograf: Vladimir Todorović

 1. Najbolja sf/f/horor tv serija

MP je izdvojio Black Mirror koji se kvalifikovao time što je u ovom periodu izašla jedna epizoda i to božićni specijal  „White Christmas“. MP je svoju odluku obrazložio rečima da je to objektivno najbolji tv program svih vremena, uz dodatak da u njemu glumi Džon Hem.

DR je izabrao animiranu seriju Rick and Morty opisavši je kao „pitu od g****a koju biste želeli da jedete“.

MP: 0,1 – DR 0,9

2. Najgora sf/f/horor serija

MP: Salem – nema (obećane) golotinje, glup scenario, krajnje naporna sapunica.

DR: Dark Matter – jedna od onih serija koji su toliki mediokriteti da nemaju ni malo radosti niti bilo čega drugog zbog čega bi ikome bile zanimljive.

MP: 0,8 – DR 0,2

3. Najbolja sf/f/horor serija čije je emitovanje počelo u ovom periodu

Ovde je situacija bila malo neobična jer su se oba kandidata odlučila za istu seriju.

MP je ipak prepustio seriju protivniku i odlučio se za Marvelov Daredevil –  inače je hvaljen da je dosta mračan npr. u odnosu na Avengers. Kvalitetno je snimljen, odlično odigrano, svesni su predloška.

DR: Jonatan Strange and Mr Norrell – izuzetno verodostojna književna adaptacija, kasting itd.

MP: 0,5 – DR 0,5

4. Najbolja pojedinačna epizoda

MP se ponovo odlučio za božićni specijal Black Mirrora koji je tematski odgovarao periodu u kom je emitovan, a i ne popuje preterano.

DR je izabrao epizodu serije Rick and MortyAuto Erotic Asimilation“. Ova epizoda je posebna i po tome što u njoj gostuje Kristina Hendriks.

Ostatak obrazloženja nisam čula od glasnog guglanja Kristine Hendriks iz publike. A ni poeni nisu dodeljeni.

The power of Black Mirror compels you!

5. Najgorče razočarenje.

Oba takmičara su dobila kaznene poene jer niko nije pomenuo 5. sezonu serije Game of Thrones.

MP: Gotham: od svih brabonjaka koje je DC izbacio Petrik je očekivao da ovo bude malo zanimljivo jer ima oridžin stori i sve ali dobili smo paradu bezveznjakovića koje u nekom trenutku prepoznajemo kao zlikovce.

DP: The Leftovers – očekivao više od Dejmona Lindelofa.

MP: 0,0 – DR 0,8

6. Najbolja muška uloga

MP: Piter Dinklidž kao Tirion Lanister u Game Of Thrones 5. Obrazloženje teško da je potrebno, on preuzima svaku scenu u kojoj se nađe.

DR: Džastin Roiland koji pozajmljuje glasove glavnim junacima animirane serije Rick and Morty: Roland se navodno veoma žrtvovao za ovu seriju jer je upropastio želudac pijući gazirane sokove uz pomoć kojih je uspešno podrigivao u seriji.

MP: 0,0 – DR 1,0

7. Najbolja ženska uloga

MP: Hejli Atvel kao Pegi Karter u Agent Carter. Ona nosi celu seriju i uspeva da se izbori sa ispodprosečnim materijalom.

DR: Džilijan Anderson kao dr Bedelija Dimorije u Hannibalu – pokazala se kao MVP svake epizode, odnosno ono što je Dinklidž u svojim scenama – to je ona u svojim. U trećoj sezoni je ona čak tačka na kraju sezone.

MP: 0,2 – DR 0,8

8. Najbolja epizodna uloga

MP: Dajana Rig kao Olena Tirel u Game Of Thrones 5 – veteranka, super glumica, prodaje ulogu matrijarha, dobar tajming, nigde ne greši. Voditelj je dodao da je izuzetno šarmantna u odnosu na lik iz knjige.

DR:  Kristofer Eklston kao Met Džejmison u The Leftovers – to je lik koji pokušava da očuva veru u boga u krajnje surovom univerzumu ove serije.

MP: 0,4 – DR 0,6

9. Najoriginalniji zaplet – slede spojleri

MP: pilot epizoda serije The Whispers,  iako je ostatak serije nezanimljiv. Deca počinju da razgovaraju sa imaginarnim prijateljima, rade stvari koje im oni nalože (ruše kućice na drvetu, ubijaju roditelje, uobičajeno) da bi se na kraju ispostavilo da svi izmišljeni prijatelji nose isto ime i da baš i nisu toliko izmišljeni.

DR je iznenadio sve prisutne izabravši epizodu serije Rick and Morty. U pitanju je „Rickle in Time“ koja na kreativan način koristi koncept paralelnih univerzuma. Naučnik svemir pocepa na 4 paralelna univerzuma koji su prikazani u 4 sektora ekrana i čiji stanovnici čuju jednu druge i pokušavaju međusobno da se razračunaju.

MP: 0,0 – DR 1,0

Nakon sabiranja bodova utvrđeno je da je Draško Roganović pobedio sa 4,8 prema 3.

Čestitamo!

Ivana Nešić

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *