Redovna godišnja skupština 2015.

Juče, 31.08.2015, održana je redovna godišnja skupština Društva, pod dirigentskom palicom pobednika mesnog takmičenja za dvojnika Lazara Komarčića (i predsednika Društva) Žarka Milićevića. Zaštićen gomilicom Emitora i kamufliran majicom pažljivo biranom s obzirom na sto, Predsednik je proveo raspravu kroz čak deset tačaka dnevnog reda sa zapanjujuće malim brojem digresija.

Žarko Milićević, skupština Društva „Lazar Komarčić", 31.08.2015, fotograf: Miloš Petrik

Žarko Milićević u procesu sumnjičavog žmirenja

Kao što je i bilo očekivano, desilo se mnogo priče, a podeljeni su i radni zadaci, o čemu sumarno ovde:

  • Statut Društva ljubitelja fantastike Lazar Komarčić“ biće u potpunosti revidiran. Cilj revizije je pojednostavljenje rada organa Društva, kao i pojednostavljenje procesa učlanjivanja, sa idejom da se omogući elektronsko učlanjivanje i elektronska evidencija članstva. Udruženje koje su osnovali istaknuti ljubitelji naučne fantastike tako će, najzad, ući u dvadeset i prvi vek.
  • Dodela nagrada Lazar Komarčić“ u trima proznim kategorijama (domaća kratka priča, novela, roman), kao i u pojedinim sporednim kategorijama, nastaviće se posle višegodišnje pauze. Za godine u kojima nije dodeljena, biće dodeljena retroaktivno.
  • Dodela nagrade Ljubomir Damnjanović“ za najbolju kratku priču objavljenu u Emitoru nastaviće se, i obuhvatiće i priče objavljene u električnom Emitoru.
  • Anomalija #2, zbirka kratkih priča sa konkursa sprovedenog pre sramota nas koliko vremena, biće objavljena u najkraćem roku. Biće učinjeno sve, uključujući i odgovarajuću vudu-mađiju, da se to dogodi do Sajma knjiga u Beogradu.
  • Specijaln0 izdanje Emitora posvećeno stripu neće, na žalost, izaći na vreme za ovogodišnji Salon stripa, kao što je prvobitno planirano.
  • Književno delo Lazara Komarčića“, doktorski rad Milovana S. Milovića, ocenjen je kao projekat o kojem vredi razmisliti.
  • Sajt Društva Lazar Komarčić“, nedavno tragično stradao, biće vaskrsnut u meri u kojoj je to moguće, uz korišćenje starog arhivskog materijala.
  • Digitalizacija dela Lazara Komarčića, počev od „Jedne ugašene zvezde“, prvog naučnofantastičnog romana objavljenog u Srbiji, još je jedan od projekata čija je realizacija stavljena na dnevni red.
  • Konačno, Društvo Lazar Komarčić“ učestvovaće na manifestaciji Noć istraživača.

U međuvremenu, čeka nas nastavak redovnih nedeljnih aktivnosti – tribina, počevši od Videodroma sledećeg ponedeljka. Čekamo vas.

Miloš Petrik, urednik

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *