Redovna godišnja skupština 2015.

Juče, 31.08.2015, održana je redovna godišnja skupština Društva, pod dirigentskom palicom pobednika mesnog takmičenja za dvojnika Lazara Komarčića (i predsednika Društva) Žarka Milićevića. Zaštićen gomilicom Emitorai kamufliran majicom pažljivo biranom s obzirom na sto, Predsednik je proveo raspravu kroz čak deset tačaka dnevnog reda sa zapanjujuće malim brojem digresija.

Žarko Milićević, skupština Društva „Lazar Komarčić", 31.08.2015, fotograf: Miloš Petrik

Žarko Milićević u procesu sumnjičavog žmirenja

Kao što je i bilo očekivano, desilo se mnogo priče, a podeljeni su i radni zadaci, o čemu sumarno ovde:

  • Statut Društva ljubitelja fantastike Lazar Komarčić“ biće u potpunosti revidiran. Cilj revizije je pojednostavljenje rada organa Društva, kao i pojednostavljenje procesa učlanjivanja, sa idejom da se omogući elektronsko učlanjivanje i elektronska evidencija članstva. Udruženje koje su osnovali istaknuti ljubitelji naučne fantastike tako će, najzad, ući u dvadeset i prvi vek.
  • Dodela nagrada Lazar Komarčić“ u trima proznim kategorijama (domaća kratka priča, novela, roman), kao i u pojedinim sporednim kategorijama, nastaviće se posle višegodišnje pauze. Za godine u kojima nije dodeljena, biće dodeljena retroaktivno.
  • Dodela nagrade Ljubomir Damnjanović“ za najbolju kratku priču objavljenu u Emitoru nastaviće se, i obuhvatiće i priče objavljene u električnom Emitoru.
  • Anomalija #2, zbirka kratkih priča sa konkursa sprovedenog pre sramota nas koliko vremena, biće objavljena u najkraćem roku. Biće učinjeno sve, uključujući i odgovarajuću vudu-mađiju, da se to dogodi do Sajma knjiga u Beogradu.
  • Specijaln0 izdanje Emitora posvećeno stripu neće, na žalost, izaći na vreme za ovogodišnji Salon stripa, kao što je prvobitno planirano.
  • Književno delo Lazara Komarčića“, doktorski rad Milovana S. Milovića, ocenjen je kao projekat o kojem vredi razmisliti.
  • Sajt Društva Lazar Komarčić“, nedavno tragično stradao, biće vaskrsnut u meri u kojoj je to moguće, uz korišćenje starog arhivskog materijala.
  • Digitalizacija dela Lazara Komarčića, počev od „Jedne ugašene zvezde“, prvog naučnofantastičnog romana objavljenog u Srbiji, još je jedan od projekata čija je realizacija stavljena na dnevni red.
  • Konačno, Društvo Lazar Komarčić“ učestvovaće na manifestaciji Noć istraživača.

U međuvremenu, čeka nas nastavak redovnih nedeljnih aktivnosti – tribina, počevši od Videodroma sledećeg ponedeljka. Čekamo vas.

Miloš Petrik, urednik

Print Friendly, PDF & Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *