Program Potermanije

Glavni programi:
11h – Otvaranje događaja
Od 11 časova će vrata Doma omladine Beograda biti otvorena za sve posetioce Potter Manije.
11:30h – Velika sala (Great Hall) – Ceremonija sortiranja po kućama
U velikoj sali Doma omladine Beograda će biti izvedena ceremonija sortiranja takmičara* po kućama (predstavnika kuća)
Svi učesnici će tokom dana imati priliku da se takmiče u različitim disciplinama i na taj način osvoje bodove potrebne za pobedu kuće kojoj pripadaju.
*Svi koji žele da učestvuju na ceremoniji sortiranja moraju da se  prijave ranije (vreme i mesto prijavljivanja će biti najavljeno na FB strani događaja).

13h – Velika sala (Great Hall) – Radionica „Make your own wand”

Stari saradnik udruženja Sakurabana, umetnik i ljubitelj knjiga i filmova o Hariju Poteru Vladimir Matić-Kurylev će vam pokazati kako možete u kućnoj radinosti da napravite svoj lični čarobni štapić. Pored praktičnog dela, tj. koje materijale i tehnike treba koristiti za pravljenje, imaćete priliku da čujete i ponešto o logici koja stoji iza stvaranja magičnih štapića u svetu Hari Potera.
13h – Amerikana (Real world) – PANEL: Harry Potter Legacy
Harry Potter Legacy – fan baza, okupljanja, dočeci knjiga i premijere filmova; hype koji nije postojao još od Star Warsa. Panel će voditi istaknuti poznavaoci HP sveta: Milan Đorđević i Petar Živković
14h – Velika sala (Great Hall) – Harry Potter Kviz
Ovde će se videti koja kuća najbolje poznaje serijal filmova i knjiga o Hariju Poteru. Predstavnici kuća će moći da se prijave za kviz do samog početka istog.  Iz svake kuće će biti izvučen po jedan predstavnik koji će učestvovati na kvizu. Najbolji takmičari će, pored toga što će osvojiti bodove za svoju kuću, biti i nagrađeni knjigama izdavačke kuće Evro-Giunti i stripovima striparnice Darkwood.

15h – Amerikana (Real World) – Tribina: Fanfikcije inspirisane Harijem Poterom

Fanfikcije predstavljaju izmišljene priče različitih autora inspirisane nekim originalnim delom. Na ovoj tribini ćete imati priliku da čujete nešto više o ovom fenomenu sa aspekta  nekih od najpoznatijih fanfikcija vezanih za Harija Potera i njegov svet, kao što su Methods Of Rationality, Draco Trilogy, i dr.

Učesnici tribine: Hristina Vlajković, Miloš Đurić, Nemanja Nastasić
Moderator: Jelena Jokanović.
17h – Velika sala (Great Hall) – Tribina: Knjiga VS Film
Kad se neki roman ekranizuje uvek se postavlja pitanje “Šta je bolje, film ili knjiga?”. Potrudićemo se da sa našim gostima što objektivnije sagledamo celu situaciju kada je Hari Poter u pitanju, ali ćemo po malo pričati i o omiljenim delovima iz serijala i o tome koliko nam je značila knjiga.
Učesnici tribine: Draško Roganović, Jesena Đurović, Vladimir Matić-Kurylev, Milan Đorđević.
Moderator: Jelena Jokanović
18:30h – Velika sala (Great Hall) – Harry Potter u očima komičara
Neizbežan deo svakog fandoma su i šale na sopstveni račun. Hari Poter ima veoma veliki broj parodija, obrada i komičnih snimaka, a tokom ovog programa ćemo probrati neke od najinteresantnijih i predstaviti vam ih. Dođite da se zajedno smejemo.
18:30h – Amerikana (Real World) – Potter Mania Pictionary
Idealna prilika da zahvaljujući svojim crtačkim sposobnostima osvojite neophodne bodove za kuću kojoj pripadate. Po ugledu na igru Pictionary izvlače se tri kartice  na kojima mogu biti osoba/mesto/životinja, predmet i radnja. Na vama je da u određenom vremenskom periodu nacrtate što bolji i zanimljiviji crtež na osnovu kojeg će dugi pogoditi šta se nalazilo na kartici..
19:30h – Velika sala (Great Hall) – Kosplej takmičenje
Svi oni koji su se potrudili da naprave što bolje maske će imati priliku da se prošetaju na bini i pokažu svoje maske. Možete se maskirati u likove iz Hari Poter serijala, ali možete i da glumite originalne likove inspirisane tim svetom (npr. novi profesor u školi, novi učenik, daleki rođak nekog od likova itd.). Zainteresovani za takmičenje se mogu prijaviti na licu mesta do 20 minuta pred početak takmičenja. Žiri će imenovati pet finalista (po jedan lik iz svake kuče i jedan lik koji jeste iz Hari Poter univerzuma, ali ne pripada nijednoj kući), i između njih izabrati pobednika celog takmičenja.
20:30h – Amerikana (Real World) – Izvlačenje tombole
Svi posetioci Potter Manije će imati priliku da kupe lozove i tako učestvuju u tomboli i osvoje neke od lepih nagrada kao što su ručno pravljeni magični štapići, nakit i druge stvari povezane sa Poterovim svetom. Sav novac od lozova ide u fond za otvaranje Kulturnog centra Sakurabana (#CCSakurabana).
21h – Velika sala (Great Hall) – Svečano proglašenje pobedničke kuće
Na kraju događaja ćemo se svi okupiti u velikoj sali gde će biti proglašeni pobednici kosplej takmičenja, prikupljeni i sabrani svi bodovi koje su takmičari i posetioci uspeli da prikupe za svoje kuće tokom dana. I naravno, sledi proslava pobednika i zatvaranje događaja.
Drugi programi:
Hol ispred Amerikane (Playground):
C22: Klub društvenih igara C22 će se potruditi da vas zabavi i otkrije čari društvenih igara tokom celog dana Potter Manije:
12h – Turnir u kartičkoj igri – YuGiOh – dueling
13h – Prezentacija misaonih igara
14h – Turnir u društvenoj igri na tabli – Carcassonne
15h – Turnir u kartičkoj igri – Magic The Gathering (booster draft)
17h – Prezentacija misaonih igara
Computerland: Distributer video igara i opreme za igre će vam predstaviti neke od najinteresantijih magičnih video igara koje se trenutno mogu naći na tržištu.
12-19h – PlayStation Move
16h – Turnir u video igri Hearthstone
11-19:30h – Takmičenje u sklapanju slagalica
Svi posetioci će imati priliku da se oprobaju u brzom sklapanju slagalica, i na taj način će pomoći svojoj kući da osvoji što više bodova.
Posebne slagalice će biti spremljene za one koji su se ranije prijavili za sortiranje. Takmićenje će se odvijati u krugovima, i u svakom krugu će svaka kuća imati zadatak da složi po slagalicu, a pobeđuje najbrži.. Najviše dve osobe mogu odjednom da učestvuju u sklapanju jedne slagalice.
Klubić (Three Broomstick Inn) – Krčma Tri metle:
Computerland: Turniri u video igrama – Tokom celog dana ćete imati priliku da se takmičite u više video igara koje za temu imaju Harija Potera i slične magijske svetove. Naravno, najbolji takmičari osvajaju bodove za svoju kuću. Neke od igara u kojima ćete moći da se oprobate su: Melty Blood, Harry Potter: Quidditch World Cup.
Morning Star Brewing i MINA Homebrewery: Domaći pivari će se pobrinuti da probate neke od posebnih ukusa piva po ugledu na ona iz sveta Harija Potera, a neka od njih su Godric’s Red Ale (Morning Star Brewing) i Leaky Cauldron Porter (MINA Homebrewery), kao i piva u IPA stilu i Beauxbatons Calvados (za ljubitelje žešće kapljice).
Magic cupcakes: Za one koji ne vole fermentisane napitke, tu su slatkiši! Imaćete priliku da probate domaće kolače dekorisane u boje kuća.

Eko Farma Vojinović: Ukoliko ste pak ljubitelj konkretne hrane, tu će biti Eko farma Vojinović koja će se pobrinuti da se i nešto konkretno pojede, a da je pritom domaće, ukusno i dobro. Tu će biti britanski sendviči, suhomesnato, domaći likeri i drugi izvori sreće za gurmane.

Hol ispred velike sale (Gallery):
11-21h – Izložba radova Uroša Begovića delom inspirisanih Harijem Poterom:
Uroš Begović (1984) je strip crtač i ilustrator iz Beograda. Od 1998. godine stripove je objavljivao u okviru sopstvene edicije “PjeR Comix”i u nizu domaćih izdanja, a iza sebe ima i jedan strip album za francuskog izdavača. Dobitnik je plakete „Nikola Mitrović-Kokan“ za najboljeg mladog ilustratora na Balkanskoj smotri mladih strip autora 2010. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu, na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti.
11-21h – Grenadier
Distributer društvenih igara Grenadier će svim zainteresovanim posetiocima tokom celog dana predstavljati različite društvene igre inspirisane igranim filmovima i popularnim naslovima iz pop kulture.
Neke od igara koje ćete moći da vidite: Dungeons & Dragons, Fluxx kartična igra, Firefly Boardgame, The Resistance, Adventurers, Star Wars Card Game, X-Wing Miniatures, Android Netrunner, Braggart, Elder Sign, Lets Kill, Cold War CIA vs KGB, Star Wars Empire vs Rebellion, Eldritch Horror, Alhambra, Shadow Hunters, Pergrame i Singidunum, A Game of Thrones Boardgame
Po celom Domu omladine Beograda:
11-21h – Artist Alley (Diagon Alley)
Na Potter Maniji ćete imati jedinstvenu priliku da vidite rukotvorine domaćih kreatora inspirisane Harijem Poterom. Pored toga imaćete priliku da vidite i šta su vam lepo spremili izdavači i drugi prodavci. Dakle, skupljajte parice za razne drangulije, đinđuve, knjige, igračke i ostale mamipare.
13-19h – Pitalice kod duhova kuća
Svaka kuća ima po jednog duha koji će biti lociran negde u Domu omladine Beograda, i svaki od njih kod sebe krije veliki broj pitalica. Kad nađete duha kuće kojoj pripadate moći ćete da nasumično izvučete pitalicu na koju ćete morati da odgovorite u roku od dva minuta. Naravno, svaki tačan odgovor donosi bodove vašoj kući. Pametni i mudri, pokažite se.
13-19h – Skrivalica
Po Domu omladine Beograda će se na najrazličitijim mestima nalaziti skrivalice (snitch) koje treba da odnesete kod duha kuće kojoj pripadate kad ih nađete. Svaka nađena skrivalica donosi određen broj poena. Da vidimo ko ima oko sokolovo.

Cena karte je 300 din. i moći će da se kupi na biletarnici Doma omladine Beograda. U prodaju će biti pušetno 1000 karata.

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *