10 (potencijalnih) razloga zašto se radujem povratku Dosijea X

Da, zvanično je! Fox je juče potvrdio da se „Dosije X“ vraća na male ekrane (dobro, više nisu tako mali), u obliku „eventa“ od šest epizoda. Otkako je pre nekih mesec, dva internet počeo da bruji o mogućem povratku serije, spekulisalo se o tome šta ćemo zapravo dobiti da vidimo – najoptimističnije prognoze su glasile da Fox želi da pruži Krisu Karteru priliku da završi neke od nedovršenih priča iz serije koja je televizijskim svetom vladala od 1993. do 2002. godine i iznedrila i dva bioskopska filma. Ponadali smo se da je Kris Karter naučio lekciju iz drugog filma, objavljenog 2008, šest celih godina po završetku serije, kada je ista već bila na ivici interesovanja fanova, a kamoli „obične publike“.

Naime, dragi Krise, ne želimo da gledamo nikakve „samostalne, strašne priče“, želimo da završiš osnovnu priču serije, invazija vanzemaljaca, šta je bilo s Molderovim i Skalinim sinom… I tako to. Karterova najava šest priča koje nas očekuju ne uliva mnogo hrabrosti, ali nada umire poslednjanada je to samo onako rekao, a da ćemo u tih šest epizoda videti ono što stvarno želimo.

Podsetimo se na kratko da je sama Džilijen Anderson, gostujući u podkastu Nerdist, pokrenula tviter-akciju (i hešteg) #Xfiles2015, pokazavši time da je podjednako zagrejana za povratak serije kao i mi, fanboys i fangirls. Dejvid Dukovni (da, dobro ste pročitali, Dukovni, piši kao što govoriš!) je takođe izrazio interesovanje i voila, na leto počinje snimanje!

A pošto je „Dosije X“ majka svih međužanrovskih serija, bez koje ne bismo imali razne Lostove, Heroje, Pretendere, Profajlere, Frindžove i ne znam ni ja šta se sve tu izrodilo, i pošto sam ja najveći fanboy i najveća fangirl za „Dosije X“, od svih koji su ikad kročili ovim zemljama (dokumentovano dokazano), donosim vam listu sa 10 (potencijalnih i nasumično poređanih) razloga zašto se radujem(o) povratku „Dosijea X“!

1. Mulder, are you suggesting…?

2. Najbolja špica svih vremena

3. Jer su tek pred kraj popustili pritisku da se Molder i Skali smuvaju.

4. Jer su retko kad ugošćavali poznate glumce, ne želeći da skreću pažnju s priče na zvezde.

5. Jer znaju kako da nas uplaše.

6. Jer znaju kako da nas nasmeju.

7. Jer umeju da nas rasplaču.

8. Jer smo mnoge glumce videli u Dosjeu X pre no što su postali poznati.

9. Jer smo detinjstvo proveli slušajući o hemiji između Dejvida i Džilijen.

10. Jer nam 202 epizode, dva filma, nekoliko romana, stripovi i dve spinoff serije nisu dosta i hoćemo još!

I čisto da se pripremite za nove epizode, evo prethodne 202 odjednom!

Miljan D. Tanić

slika: deadline.com

Print Friendly, PDF & Email

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *