Đavolji prst – konkurs

Radio Bijelo Polje raspisao je novi konkurs pred sledeći Refesticon. Prenosimo tekst konkursa, a više možete videti i na www.refesticon.com, www.radiobijelopolje.me, i www.facebook.com/Refesticon.

Regionalni konkurs za kratku priču fantastične književnosti Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje raspisuje konkurs za kratku priču na temu “Đavolji prst“ za Regionalni festival fantastične književnosti – Refesticon, koji se održava u maju 2015. godine u Bijelom Polju. Konkurs je posvećen liku i djelu Miodraga Bulatovića, poznatog pisca iz Bijelog Polja povodom 85 godina od njegovog rođenja.

Uslovi konkursa:

1. Na konkurs se mogu slati samo neobjavljene priče (epska fantastika, naučna fantastika, fantazija, horor, legende i vilinske priče) dužine od 3 do 10 stranica na crnogorskom, srpskom, hrvatskom ili bosanskom jeziku;

2. Tekst treba poslati isključivo elektronskom poštom na adresu refesticon@gmail.com i to u Word-u (font Arial, veličina 12) sa naslovom, imenom i prezimenom autora, kratkom biografijom (do 300 riječi) i kontakt podacima.

3. Jedan autor može poslati samo jednu priču;

4. Objavljene priče ne honorarišemo i ne dodjeljujemo nagrade za najbolju;

5. Poželjno je da autori pišu o ljudima i predjelima iz Crne Gore (prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti);

6. Priče će biti objavljene u zbirci kratkih priča pod nazivom “Đavolji prst“ čiji naziv asocira na poznata Bulatovićeva djela “Đavoli dolaze“, “Ljudi s četiri prsta“ i dr.;

7. Izbor pristiglih priča će obaviti regionalni žiri i rezultate objaviti prije održavanja festivala;

8. Krajnji rok za slanje radova je 20.3.2015. godine.

Organizacioni odbor

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *