Emitor #487 – sadržaj

Od prošlog štampanog Emitora je prošlo nešto više od godinu dana, ali kao pokazatelj da ovolika pauza nije (samo) rezultat lenjosti i/ili inertnosti (pričam o sebi, da ne bude zabune) govori i činjenica da je u međuvremenu, tačnije od novembra 2014. Emitor najzad zasijao u punom sjaju i u svom elektronskom obliku na Internetu. Ovo ne pričam čisto kako bi vas sad gnjavio sa gde smo bili i šta smo radili (uostalom dosta toga tek treba da se uradi, kao npr. zbirka priča Anomalija 2, i to uskoro), već zato što je dobar deo ovog broja sastavljen od izabranih tekstova koje ste mogli da pročitate na gore pomenutoj adresi.

Ali to nije sve. Ostatak broja, koji će biti zvanično promovisan 15.06.2015. u Tribinskoj sali Doma omladine Beograda, čine oni tekstovi koje niste mogli nigde pre da pročitate, ili ih bar niste mogli čitati u prevodu. U ovom broju se nalazi još pet odličnih priča, a prati ih nemali broj tekstova o knjigama, filmovima, stripovima, video-igrama… Drago mi je što će ovaj broj Emitora biti jedan od obimnijih u poslednje vreme. Drago mi je što je broj saradnika takođe rekordan. Nije mi drago što je prošlo toliko vremena od prošlog broja.

Nadam se da je čekanje vredelo.

Miloš Cvetković

SADRŽAJ:

PRIČE:

TEORIJA:

Uvod u Tajnu istoriju naučne fantastike, Džejms Patrik Keli i Džon Kesel
prevela: Marija Samardžić

INTERVJU:

ESEJI / PRIKAZI / LISTE:

STRIP


Naslovnica: Đorđe Krajnović
Zadnja korica: Ana Milojković

Emitor 487 ima 96 strana formata 155x235mm.

Cena: 300din + poštarina, slanje od utorka 16.06.2015.
Bezgotovinske uplate na Društvo Lazar Komarčić, Beograd, 205-208993-20; po uplati ime i adresu poslati na redakcija@emitor.rs

Naslovnica

Naslovnica

Ovde predstavljamo i zadnje korice (ilustracija: Ana Milojković, tekst: Miloš Petrik), u stilu Budućnosti, odmah!

Cosmonautical - Ana Milojković (ilustracija) i Miloš Petrik (tekst) - Budućnost, odmah!

klikni za višu rezoluciju

Print Friendly, PDF & Email

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *